Aankomst en vertrek

Wat te doen bij aankomst?

Handig kan zijn om vóór aankomst de huismeester te laten weten hoe laat u komt, opdat deze alvast de verwarming kan aanzetten en u in een warm huis komt (vooral ’s winters van belang).

Doorgaans is bij het vakantiehuis afgesproken met de huismeester Ilona Vidkova of haar schoondochter. Wellicht dat afgesproken is de sleutel af te halen bij diens adres, Stribrna 501, een huis op de hoofdweg van Kraslice naar Stribrna (zie contactgegevens), dan wel dat is afgesproken waar u de sleutel kunt vinden. Zie ook de contactgegevens. Het gaat om de sleutel van het huis en eventueel ook de sleutel van de schuur.

Doorgaans checkt zij of u reeds de borg heeft betaald en of u weet dat u na afloop nog voor de gemaakte energiekosten, water etc. betaalt. U kunt ook zelf de meterstanden opnemen desgewenst of horen welke stand de huismeester reeds heeft genoteerd bij het aanzetten van de verwarming. Tevens verrekent u de kosten van het uitbesteden van de eindschoonmaak (kosten 40 euro) respectievelijk het  huren van bedsets (5 euro per persoon per week).

Desgewenst kan de huismeester meelopen indien er bepaalde zaken onduidelijk of u vraagt het haar later. In geval van nood kunt u ook de eigenaar bellen, zie contactgegevens.

Wat te doen bij vertrek / einde verblijf?:

Bij vertrek meldt u zich bij de huismeester. Desgewenst de energiekosten etc. met borgteruggave afrekenen na controle. Eventuele schade of gebruik uit voorraden direct melden. Dikwijls wordt direct al contant afgerekend. Het huis dient  globaal schoon te zijn, geen vuile vaat en de vuilnisemmers zijn geleegd. De eindschoonmaak is verder in principe uitbesteed aan de huismeester. Heeft u met de eigenaar rechtstreeks afspraken gemaakt over de borg en afrekening dan wordt binnen twee weken na vertrek het saldo  via de bankrekening overgemaakt. Indien u zonder controle van de huismeester vertrekt, wordt ook pas later via de bank verrekend.

In huis moet de boiler uitstaan en moeten de temperaturen op de thermostaat weer op 7 graden staan. Elektriciteit overal uitgeschakeld inclusief elektriciteitsverdeeldoos bij de TV. De koelkast uitschakelen en koelkastdeur open laten staan. Buitendeur goed afsluiten en sleutels inleveren.