Huis technische zaken, televisie, thermostaat etc.

Bij aankomst kan men zelf de meterstanden opnemen aan de zijkant van het huis (elektr.) respectievelijk tuin (gas). Indien men de aankomsttijd gemeld heeft, heeft de huismeester dikwijls al de verwarming aangezet.

Er is een elektrische boiler met een economische stand (E) en een stand voor maximaal gebruik voor het warme water. Indien men met veel mensen is en men echt meer warm water nodig heeft, kan men door twee maal twee schakelaars over te halen het warm water via de gasketel verkrijgen. Omwille van de beperkte sceptic tank wordt men echter verzocht spaarzaam te zijn met water.

Er is een satelliet met canalplus abonnement. Daarmee kan men de meeste Nederlandse TV zenders ontvangen en een aantal buitenlandse zenders. De afstandsbediening voor de satellietontvanger gebruiken en zorgen dat men op ext1 of ext 2 schakelt. Het duurt dan even voor men beeld krijgt. Het satellietkastje moet een groen lichtje laten zien. Het geluid van de TV kan men ook doorschakelen naar de versterker. Zet de versterker aan en kies de juiste ingang.

Boven in de grote slaapkamer  is nog een oude satellietontvanger die op een andere satelliet staat gericht (astra 1 i.p.v. astra 3). Men kan eventueel het Canalplus kaartje van beneden naar boven verplaatsen. Men ontvangt echter niet dezelfde zenders.

Er zijn verder dvd-spelers en videorecorders beschikbaar zowel in de woonkamer als in de slaapkamers die op de TV’s aldaar zijn aangesloten.

Er is helaas geen internet of men zou bij een van de buren moeten inloggen. Wel is er in de meeste restaurants in Kraslice internet evenals in de Bibliotheek.

Schakel bij afwezigheid en vertrek alles uit, inclusief elektriciteitsverdeeldoos.

Wat betreft de verwarming, men moet naar wens de thermostaat instellen. Deze kent een aantal programma’s waaruit met kan kiezen. Het gemakkelijkst is het standaardprogramma 1 te nemen en vervolgens de dag en nacht temperatuur in te stellen aangegeven met een zonnetje en een maantje op de thermostaat. Druk er op tot men de gewenste temperatuur heeft en sluit af met OK. Wanneer men afreist kan men het beste de beide temperaturen terugschakelen (naar 7 graden), anders blijft de energiemeter doorlopen. Vraag de huismeester desgewenst om hulp. Er hangt een handleiding bij de thermostaat.

In het onderste laatje van het kastje bij de TV zijn eventueel meer handleidingen beschikbaar.

In de berging staan wat schoonmaakspullen, is er kastje met gereedschap en een kastje met reservelampen en toiletrollen.

In de wandkast zijn wat kastjes afgesloten met wat persoonlijke spullen. Gelieve deze niet proberen open te maken.

In de keuken is een elektrische kookplaat. Gelieve op tijd uit te schakelen en leg geen brandbare zaken op de plaat. Indien er voorraden in de keuken zijn, kunt u daarvan gebuik maken doch vul dit weer aan of vergoedt de waarde bij de huismeester.

In huis zijn voor de bedden dekbedovertrekken en hoeslakens beschikbaar. Deze sets kunt  u huren voor 5 euro per week per persoon. U kunt ook uw eigen bedsets meenemen.

Er zijn wat oude skies en langlauflatten beschikbaar, desgewenst te gebruiken.

In de kelder staan tuinmeubelen, doch deze zullen voor het merendeel zomers dikwijls al buiten gezet zijn.

In de schuur is wat tuinapparatuur zoals grasmaaier, hark etc opgeslagen. Ook is daar bijvoorbeeld een sneeuwschep en een oude slee. De sleutel van de schuur krijgt u desgewenst van de huismeester.

In de tuin is verder een barbeque aanwezig. Eventueel is er ook een kleine barbeque in het berghok.