Huurprocedure, prijs en kontaktgegevens

U kunt rechtstreeks bij de eigenaar huren of u doet via bemiddelaars als Novasol, Bungalownet of  ook Airbnb.

Rechtstreeks is het goedkoopste, maar u wilt zich misschien verzekeren van de zekerheden die de bemiddelaars bieden. Indien u rechtstreeks bij mij huurt gaat dit doorgaans via email of telefooncontact. Nadat aangegeven is dat u kunt boeken, ligt de huur vast na bevestiging van uw kant en het overmaken van een borgsom van 150 euro (per week huur). De huursom zelf betaalt u uiterlijk 6 weken voor aankomst.

U kunt desgewenst een standaard huurcontract krijgen. Die stuur ik u ter ondertekening toe en ontvang graag één exemplaar retour. Doorgaans volstaat men met het mailcontact.

De huurprijs (bij rechtstreeks contact, dus niet via Novasol of Bungalownet) is in het hoogseizoen (kerstmis, nieuwjaar, krokusweken en juli augustus) 450 euro per week. Soms bij meer weken of erg lastminute wat korting.

In het middenseizoen is de prijs rond 300-350 euro. In het laagseizoen komt de prijs tot stand in nader overleg.

Energiekosten, water en houtgebruik worden apart in rekening gebracht afhankelijk van het gebruik. U kunt zelf de energiemeters opnemen en vergelijken met de gegevens van de huismeester. In de zomer bedragen deze kosten doorgaans enkele tientjes per week, in de winter soms wat meer. De kosten worden bij vertrek of direct na vertrek verrekend met de terug te betalen borg. Zorg dat u bij vertrek de boiler heeft uitgeschakeld en de thermostaattemperaturen op 7 graden Celsius heeft gezet. Geef bij vertrek eventuele schade aan. Desgewenst kan de verzekering worden ingeschakeld.

Facultatief is het gebruik van bedlinnen (dekbedovertrekken, hoeslakens en handdoeken). U kunt deze sets huren voor 5 euro per persoon per week of er voor kiezen deze sets zelf mee te nemen. De bedden hebben als maat 90×190/200

In principe besteedt u de eindschoonmaak uit aan de huismeester. Kosten 40 euro. Het gaat hierbij om de eindschoonmaak, dus er wordt van uit gegaan dat het huis verder redelijk schoon wordt achtergelaten, dat de afwas is gedaan en de afvalemmers reeds zijn geleegd. Indien dringend gewenst is dat u zelf de eindschoonmaak ter hand neemt, dan moet u daarover met de eigenaar vooraf in contact treden.

Huisdieren: Deze zijn toegestaan mits het huis voldoende schoon blijft en eventuele schade vergoed wordt. De eindschoonmaak is in dit geval in ieder geval verplicht uit te besteden.

Kontaktgegevens:

Eigenaar: Andre W.F. van Alphen, Heivlinder 21, 2317 JS Leiden Nederland, telefoon 0031-715230723, mobiel 0031-626929430, email: vaandre@hotmail.com

Adres Tsjechië: Stribrna 98 PSC 35721 Stribrna/Kraslice

Vanaf begin januari 2019 is er een nieuwe huismeester: mw Ilona Vidkova in samenwerking met haar schoondochter (Iveta Vinklerova). Zij woont op de hoofdweg van Kraslice naar Stribrna, Stribrna 501. In een rood baksteenhuis, dat direct naast een zeer fel rood gestukt huis staat.

In principe wordt er afgesproken bij het vakantiehuis om gasten te ontvangen of het vertrek te regelen. Of er wordt afgesproken waar de sleutel te vinden en later contact te hebben. Haar email: ilona.stribrna@centrum.cz, telefoon: 00420739220387. Het emailadres van haar schoondochter is: Iveta.vinklerova@seznam.cz.

U kunt ook huren via www.novasol.com en www.bungalow.net, eventueel ook via Airbnb. Nuttig is dat in dat geval  de gasten vooraf nadere informatie kan worden toegestuurd over tips betreffende huis en omgeving. De eigenaar ontvangt daarom graag bij elke boeking een e-mailadres waar deze informatie kan worden toegestuurd. Tevens is het goed om de geschatte aankomsttijd te noemen.

Adres: Stribrna 98 PSC 35721. Sleuteladres:  Stribrna 501, Kraslice 35001