Geschiedenis en lokatie

Het huis staat in een gebied dat vroeger ook half Duits was (Sudeten-Duitsland). Net over de Duitse grens, grensovergang Klingenthal. Het huis is rond het jaar 1980 gebouwd en is rond 2000 gekocht en wordt naast eigen gebruik vooral in de wintermaanden (kerst, nieuwjaar, skiweken in januari, februari) en zomermaanden verhuurd, alhoewel er ook in lente en herfst wat meer belangstelling komt.

Men kan rechtstreeks huren via deze site en emailadres vaandre@hotmail.com, maar men kan dit huis ook via Novasol of Bungalownet huren. Voordeel van dit laatste is dat men zich via het huren via zo’n organisatie wat zekerder voelt, nadeel is wellicht dat men een opslag berekent. Ook Airbnb is een mogelijkheid.

Het huis staat dicht bij de Duitse grens.

Er zijn veel wandelingen mogelijk in het bosrijke grensgebied en ’s winters zijn er ski- en langlaufmogelijkheden. Op 3 km afstand is er een moderne skibaan in Bubla, met  ook een baan naar Stribrna toe. Verder zijn er kleiner skibanen in Stribrna zelf en Kraslice. Even over de grens kan men terecht in Klingenthal en Schöneck voor wintersport. Zomers ook zwembaden, in Schöneck is er een zwemparadijs.